500 g bucatini (tjock, ihålig spaghetti)
1 stor gul lök, finhackad
smör att steka i
3 dl grädde
50 g philadelphiaost
1 msk grönsaksfond
450 g fryst majs
3 dl finriven parmesan
2 st äggulor
salt & peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar.
- Gör såsen under tiden.
- Stek löken i smör tills den blivit glansig.
- Tillsätt grädde, philadelphiaost, grönsaksfond och fryst majs.
- Låt såsen puttra några minuter tills majsen är kokt och såsen tjocknat något.
- Rör ner parmesanosten så den smälter.
- Ta såsen från plattan och rör ner äggen så såsen blir krämig.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ner den varma pastan i såsen.
- Servera med extra parmesan och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar