2 små gula lökar
2 salladslökar
600–700 g kycklingfilé
100 g cashewnötter
3 msk neutral olja
3 vitlöksklyftor
½–1 msk chiliflakes
Sås:
4 tsk soja
4 msk teriyakisås
3 msk fisksås
4 msk brun farin
4 msk vatten
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Ställ åt sidan.
- Skala och kvarta löken. Ansa och grovhacka salladslöken.
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
- Rosta nötterna gyllene i oljan i en stor stekpanna under omrörning. Ta upp med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Låt oljan vara kvar i pannan.
- Stek lök, salladslök, pressad vitlök och chili flakes i stekpannan tills det doftar starkt av chili, ca 2 min. Vänd ner kycklingbitarna och stek under omrörning tills de är genomstekta.
- Vänd ner nötterna och såsen i pannan och rör runt tills allt är genomvarmt.
- Servera genast tillsammans med ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar