4 halvmånar hönökaka eller liknande
Fyllning:
300 g urbenad grillad kyckling
100 g marinerade soltorkade tomater
100 g grillad paprika
1 kruka basilika
200 g naturell färskost
1 liten vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
2 dl riven parmesanost
1 msk sardellpasta
salt & peppar
ca 100 g naturell färskost (att breda på översta brödkakan)
Saltrostade pinjenötter:
50 g pinjenötter
1 tsk olivolja
1 tsk flingsalt
Garnering:
körsbärstomater
sallad
riven parmesanost
saltrostade pinjenötter (se ovan)
Gör så här:
- Börja med fyllningen. Strimla kycklingköttet, paprikan, tomaterna och basilikan.
- Blanda kyckling, paprika, tomater, basilika, färskost, parmesanost, sardellpasta, vitlök, salt och peppar till en röra.
- Lägg en halvmåne bröd på ett serveringsfat eller bricka och fördela en tredjedel av röran på bottnen.
- Lägg på en halvmåne bröd och fördela en tredjedel av röran.
- Lägg på en halvmåne bröd och fördela en tredjedel av röran.
- Lägg slutligen på den sista halvmånen bröd.
- Bred färskost på brödet.
- Plasta in tårtan och ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
- Saltrostade nötter. Rosta nötterna i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt olja och flingsalt. Låt kallna.
- Garnering. Garnera tårtan med sallad, tomater, parmesanost och pinjenötter. Servera tårtan direkt efter garnering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar