fredag 23 oktober 2020

Smörgåstårta chicken caesar



4 halvmånar hönökaka eller liknande


Fyllning:

300 g urbenad grillad kyckling

100 g marinerade soltorkade tomater

100 g grillad paprika

1 kruka basilika

200 g naturell färskost

1 liten vitlöksklyfta, pressad eller finhackad

2 dl riven parmesanost

1 msk sardellpasta

salt & peppar

ca 100 g naturell färskost (att breda på översta brödkakan)


Saltrostade pinjenötter:

50 g pinjenötter

1 tsk olivolja

1 tsk flingsalt


Garnering:

körsbärstomater

sallad

riven parmesanost

saltrostade pinjenötter (se ovan)


Gör så här:

  1. Börja med fyllningen. Strimla kycklingköttet, paprikan, tomaterna och basilikan. 
  2. Blanda kyckling, paprika, tomater, basilika, färskost, parmesanost, sardellpasta, vitlök, salt och  peppar till en röra.
  3. Lägg en halvmåne bröd på ett serveringsfat eller bricka och fördela en tredjedel av röran på bottnen. 
  4. Lägg på en halvmåne bröd och fördela en tredjedel av röran. 
  5. Lägg på en halvmåne bröd och fördela en tredjedel av röran. 
  6. Lägg slutligen på den sista halvmånen bröd.
  7. Bred färskost på brödet. 
  8. Plasta in tårtan och ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 
  9. Saltrostade nötter. Rosta nötterna i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt olja och flingsalt. Låt kallna.
  10. Garnering. Garnera tårtan med sallad, tomater, parmesanost och pinjenötter. Servera tårtan direkt efter garnering.

Inga kommentarer: