Botten:
5 hönökakor
Fyllning:
4 ägg, hårdkokta
1 burk räkor i lag, avrunnen vikt, 170 g
1 kruka dill
1 liten purjolök
½ pressad citron
1½ dl crème fraîche
1½ dl majonnäs
salt och peppar
Topping:
200 g skalade räkor
200 g färskost
1 gurka
3 ägg, hårdkokta
1 burk röd stenbitsrom, ca 75 g, eller annan valfri rom
ruccolasallad
finhackad dill
Gör så här:
- Fyllning: Hacka ägg, räkor och dill. Strimla purjolök. Blanda allt med crème fraîche och majonnäs. Pressa i citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut en skiva hönökaka. Fördela 1/3 av fyllningen ovanpå. Fortsätt likadant så att du får tre lager med fyllning.
- Bred ett lager med färskost ovanpå och runtom så att hela tårtan blir täckt.
- Lägg gärna ihop tårtan och bred på färskosten ca 8 timmar före servering, då hinner smörgåstårtan "sätta sig" och få god smak både på brödet och i fyllningen. Men garnera gärna precis innan servering.
- Topping: Hyvla gurkan på mandolin eller med osthyvel och klä sidorna med gurkan. Toppa med ruccolasallad, äggklyftor, räkor, stenbitsrom, picklad rödlök och strössla till sist över finhackad dill.
- Servera genast när garneringen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar