Pajdeg:
4½ dl vetemjöl
1½ krm salt
150 g smör
3-4 msk kallt vatten
Fyllning:
2 paket bacon (à 140 g)
300 g riven ost, till exempel prästost
4 ägg
4 dl grädde av valfri fetthalt
svartpeppar
Gör så här:
- Lägg mjöl, salt, och smöret skuret i mindre bitar i en matberedare. Arbeta samman till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
 - Platta ut degen i en pajform, gärna en springform. Låt degen stå kallt, ca 30 min.
 - Ta ut pajformen ur kylskåpet och nagga degen med en gaffel. Täck kanterna med ugnsfolie.
 - Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 10 min. Ta bort folien.
 - Gör under tiden fyllningen: Skär bacon i små tärningar och stek den. Riv osten. Lägg allt i pajskalet.
 - Vispa samman ägg och grädde. Peppra försiktigt.
 - Häll äggstanningen över bacon- och ostblandningen.
 - Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C, 30-40 min.
 - Garnera med lite basilika. Servera pajen varm med en tomatsallad.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar