söndag 9 februari 2020

Varm smörgåstårta med italienska smaker


100 g skivad salami
10 bitar soltorkade tomater i olja
1 dl svarta oliver utan kärnor
250 g njalla tunnbröd
150 g pesto genovese
150 g riven mozzarellaost

Köttfärsröra:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
olivolja till stekning
4 msk tomatpuré
400 g passerade tomater
1 msk torkad basilika eller 1 dl hackade färska blad
salt och peppar

Garnering:
salami
basilika
oliver
tomater

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Köttfärsröra: Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärsen i olja tillsammans med löken i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och basilika. Salta och peppra. Sjud köttfärsröran 5 min.
  3. Halvera salamiskivorna, de soltorkade tomaterna och oliverna.
  4. Lägg ett bröd på ett ugnsfat och bred på pesto och strö ut ost och köttfärsröra. Strö över salami, soltorkade tomater och oliver. Lägg på ett nytt bröd och fortsätt varva med fyllning tills alla bröd använts. Avsluta med köttfärsröra och riven ost.
  5. Värm tårtan i ugnen ca 10 min, tills osten smält och tårtan är varm. Garnera med salami, basilika, oliver och tomater.

Inga kommentarer: