söndag 9 februari 2020

Fajitasgratäng


200 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
1 dl riven ost

600 g kycklingfilé
smör/olja att steka i
grillkrydda
1 burk taco salsa (ca 225 g)
1 hackad paprika
1 hackad gul lök
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
1 påse fajitakrydda (eller blanda egen)
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
lite soja

3 dl riven ost
1 tomat

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Blanda crème fraîche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det.
  3. Strimla kycklingfilén. Stek klar i lite smör eller olja. Krydda med grillkrydda. 
  4. Tillsätt finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök och stek tillsammans med kycklingen. 
  5. Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ovanpå crème fraîcheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills gratängen har fått fin färg.
  8. Servera med till exempel nachos, guacamole, sallad, tomat, gurka och majs.

Inga kommentarer: