200 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
1 dl riven ost
600 g kycklingfilé
smör/olja att steka i
grillkrydda
1 burk taco salsa (ca 225 g)
1 hackad paprika
1 hackad gul lök
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
1 påse fajitakrydda (eller blanda egen)
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
lite soja
3 dl riven ost
1 tomat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g.
- Blanda crème fraîche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det.
- Strimla kycklingfilén. Stek klar i lite smör eller olja. Krydda med grillkrydda.
- Tillsätt finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök och stek tillsammans med kycklingen.
- Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ovanpå crème fraîcheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills gratängen har fått fin färg.
- Servera med till exempel nachos, guacamole, sallad, tomat, gurka och majs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar