4 kycklingfiléer
grillkrydda
salt & peppar
1 lök
2 ½ dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1 ½ dl grädde
1 ½ crème fraîche
salt & peppar
2 pkt bacon
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna. Stek kycklingen helt genomstekt. Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar.
- Lägg kycklingstrimlorna i botten på en ugnsfast form.
- Såsen: Skala och hacka löken smått. Stek den i olivolja tills den mjuknar.
- Tillsätt tomatpuré och låt den bränna runt med löken en stund.
- Häll i vinet och låt det sedan småputtra i ca 3–4 minuter. Häll i kycklingfond.
- Häll i grädde och crème fraîche och låt puttra i ca 5–6 minuter på medelvärme.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingbitarna.
- Ställ in i ugnen, 225°, i ca 10–15 minuter.
- Strimla baconet i små bitar och knaperstek. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
- Ta ut ugnsformen och strö över baconstrimlorna.
- Servera med pasta och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar