fredag 21 februari 2020

Italiensk färspanna med soltorkade tomater och oliver


500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl soltorkade tomater
2 dl vitt vin
3 dl grädde, valfri fetthalt
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 ekologisk citron
1 stor vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
salt & nymald svartpeppar

Gör så här:
  1. Bryn färsen tillsammans med finhackad lök, tills färsen är helt genomstekt.
  2. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem i stekpannan. Fräs runt en liten stund.
  3. Häll på vinet och låt det koka med i ett par minuter. 
  4. Tillsätt grädde, pressad vitlök och tomatpuré och låt koka i ytterligare ca 10 minuter. 
  5. Riv zesten på citronen och strö ned i grytan. Rör om. 
  6. Strö över klippt persilja och oliver innan servering. 
  7. Servera grytan med ris, potatis eller pasta och en grönsallad.

Inga kommentarer: