500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl soltorkade tomater
2 dl vitt vin
3 dl grädde, valfri fetthalt
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 ekologisk citron
1 stor vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
- Bryn färsen tillsammans med finhackad lök, tills färsen är helt genomstekt.
- Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem i stekpannan. Fräs runt en liten stund.
- Häll på vinet och låt det koka med i ett par minuter.
- Tillsätt grädde, pressad vitlök och tomatpuré och låt koka i ytterligare ca 10 minuter.
- Riv zesten på citronen och strö ned i grytan. Rör om.
- Strö över klippt persilja och oliver innan servering.
- Servera grytan med ris, potatis eller pasta och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar