Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör, i tärningar
1½ dl mjölk
Fyllning:
3–4 kycklingfiléer
smör att steka i
grillkrydda
1 burk paprikapesto, ca 130 g
1 burk marinerade kronärtskockor, ca 280 g
½ broccoli
10 cocktailtomater
Ädelostkräm:
140 g ädelost
2 dl crème fraîche
1 dl gräddfil
2 msk skuren gräslök
Gör så här:
- Börja med ädelostkrämen: Riv ädelosten grovt. Blanda med crème fraiche, gräddfil och gräslök. Låt stå i kylskåp till serveringen.
- Fyllning: Strimla kycklingfiléerna och stek klara i lite smör. Krydda med grillkrydda. Låt svalna. Blanda med paprikapeston.
- Pajdeg: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt smöret och kör beredaren till en smulig massa. Häll i mjölken och arbeta ihop en smidig deg.
- Kavla ut degen till en 2–3 mm tjock rundel, ca 33 cm i diam. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred ut kycklingröran över pajdegen, lämna en 5–6 cm bred kant runtom.
- Häll av kronärtskockorna, men spara oljan. Fördela kronärtskockorna i klyftor över kycklingen. Skär broccolin i små buketter och fördela över pajen. Pensla dem med lite olja från burken. Halvera tomaterna och fördela över pajen.
- Lyft upp degkanten och svep degen om den yttre delen av pajen. Nyp till degen här och var så den stannar på plats.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills degen fått vacker färg, ca 25 min.
- Servera med ädelostkrämen och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar