tisdag 27 augusti 2024

Libabrödspizza: Quattro Formaggi – med fyra ostar


4 libabröd

1 burk (à 400 g) pizzasås

2 förpackningar (à 290 g, varav 100 g ost) buffelmozzarella

200 g gorgonzola

240 g chèvre (getost)

½ dl pinjenötter

flytande honung


Topping:

hyvlad parmesanost

ruccola


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°, varmluft.
  2. Bred pizzasås på libabröden. 
  3. Skiva mozzarella, gorgonzola och chèvre och fördela på pizzorna.
  4. Strö över pinjenötterna och ringla över lite flytande honung.
  5. Grädda pizzorna 8–10 minuter tills osten smält och fått fin färg – akta så att inte kanterna bränns.
  6. Toppa pizzorna med hyvlad parmesanost och ruccola. 
  7. Servera genast, gärna tillsammans med en god pizzasallad.

Inga kommentarer: