3 paket bacon
ca 600 g vitkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
3 dl crème fraîche
2 äggulor
150 g riven parmesan
hackad gräslök
salt & svartpeppar
Gör så här:
- Strimla vitkålen i tunna remsor.
- Klipp baconet i småbitar och knaperstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Spara baconfettet i stekpannan och fräs vitkålen i det så kålen blir mjuk, utan att ta färg.
- Finhacka löken och vitlöken och stek i smör i en annan stekpanna eller vid gryta.
- Rör ner crème fraîche. Låt puttra ihop några minuter.
- Vispa ihop äggulorna och rör ner i crème fraîchen under omrörning.
- Tillsätt parmesanosten (spara lite till servering) och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop sås och vitkål och häll upp på ett stort serveringsfat. Strö över bacon och riven parmesan. Avsluta med att strö över lite hackad gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar