3 paket bacon
ca 600 g vitkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
3 dl crème fraîche
2 äggulor
3 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Strimla vitkålen i tunna remsor.
- Klipp baconet i småbitar och knaperstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Spara baconfettet i stekpannan och fräs vitkålen i det så kålen blir mjuk, utan att ta färg.
- Finhacka löken och vitlöken och stek i smör i en annan stekpanna.
- Rör ner crème fraîche. Låt puttra ihop några minuter.
- Vispa ihop äggulorna och rör ner i crème fraîchen under omrörning.
- Tillsätt parmesanosten och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera sås och vitkål var för sig och med bacon och lite extra riven parmesan vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar