tisdag 24 september 2019

Kålcarbonara


3 paket bacon
ca 600 g vitkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
3 dl crème fraîche
2 äggulor
3 dl riven parmesan
salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Strimla vitkålen i tunna remsor. 
  2. Klipp baconet i småbitar och knaperstekt. Låt rinna av på hushållspapper. 
  3. Spara baconfettet i stekpannan och fräs vitkålen i det så kålen  blir mjuk, utan att ta färg.
  4. Finhacka löken och vitlöken och stek i smör i en annan stekpanna. 
  5. Rör ner crème fraîche. Låt puttra ihop några minuter. 
  6. Vispa ihop äggulorna och rör ner i crème fraîchen under omrörning. 
  7. Tillsätt parmesanosten och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.  
  8. Servera sås och vitkål var för sig och med bacon och lite extra riven parmesan vid sidan om.

Inga kommentarer: