lördag 2 augusti 2025

Kålcarbonara


3 paket bacon 

ca 600 g vitkål

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

smör att steka i

3 dl crème fraîche

2 äggulor

150 g riven parmesan

hackad gräslök

salt & svartpeppar


Gör så här:
  1. Strimla vitkålen i tunna remsor. 
  2. Klipp baconet i småbitar och knaperstekt. Låt rinna av på hushållspapper. 
  3. Spara baconfettet i stekpannan och fräs vitkålen i det så kålen blir mjuk, utan att ta färg.
  4. Finhacka löken och vitlöken och stek i smör i en annan stekpanna eller vid gryta. 
  5. Rör ner crème fraîche. Låt puttra ihop några minuter. 
  6. Vispa ihop äggulorna och rör ner i crème fraîchen under omrörning. 
  7. Tillsätt parmesanosten (spara lite till servering) och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.  
  8. Rör ihop sås och vitkål och häll upp på ett stort serveringsfat. Strö över bacon och riven parmesan. Avsluta med att strö över lite hackad gräslök.

Inga kommentarer: