10 st körsbärstomater
5 soltorkade tomater
3 rostade paprikor
1 röd chili
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1–2 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk honung
4 msk rödvin
5 + 2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 msk persilja, torkad i kryddburk
flingsalt och svartpeppar
4–5 dl valfri pasta
färsk persilja
Gör så här:
- Förbered grönsakerna genom att halvera tomaterna, strimla de soltorkade tomaterna och paprikorna.
- Hacka sedan chili (ta bort kärnor och innerväggar om du inte vill ha så starkt), lök och vitlök.
- Fräs detta i olivolja och tillsätt därefter persilja krossade tomater, sambal oelek, honung, rödvin och grönsaksfond. Tillsätt till sist 5 dl vatten.
- Låt soppan puttra på några minuter och mixa den sedan slät med stavmixer eller i mixer. Späd med lite vatten om soppan är för tjock.
- Smaka av soppan med salt och peppar och ha därefter i den okokta pastan.
- Låt småputtra tills dess att pastan är klar.
- Rör ner lite grovt hackad persilja.
- Servera med en klick créme fraiche och gärna lite vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar