2 små rödlökar
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
olivolja (att steka i)
100 g ädelost
2–3 dl pastavatten
100 g färsk spenat
flingsalt och svartpeppar
4 port spaghetti
2 dl valnötter
riven parmesanost
Gör så här:
- Hacka rödlöken. Skiva vitlöken och chilin tunt. Fräs i rikligt med olivolja.
- Koka spaghettin al dente.
- Lyft sedan i spaghettin direkt från pastakastrullen till stekpannan. Vänd runt och tillsätt sedan smulad ädelost.
- Tag 2–3 dl av pastavattnet och häll ner i stekpannan. Vänd runt hela tiden, och var försiktig så att det inte bränner fast i bottnen.
- Vänd därefter ner spenaten i pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
- Vid servering strös hackade valnötter över pastan samt grovt riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar