[ca 6 st rårakor]
Rårakor:
200 g halloumi
500 g potatis
200 g morötter
smör att steka i
Avokadosalsa:
3 avokador
1 dl crème fraîche
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad basilika
salt
valfri mängd chiliflakes
Gör så här:
- Börja med avokadosalsan. Mixa avokadon med mixerstav. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Ställ kallt medan du tillagar rårakorna.
- Riv halloumi fint på ett rivjärn och lägg i en bunke.
- Grovriv potatis och morot och lägg i bunken med halloumi.
- Blanda om.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Lägg i en sjättedel av rivet och platta till med en stekspade och forma till en "pannkaka".
- Stek på medelvärme i ca 6 minuter på varje sida. Tips: Vänd med hjälp av en tallrik.
- Låt ligga och hålla värmen i en form i ugnen på 120 grader medan du steker resten på samma vis. Om du vill vara effektiv är ett tips att använda två stekpannor samtidigt – då går det dubbelt så snabbt 😉
- Servera rårakorna med avokadosalsan.
- Tips: Ska du servera rårakorna som förrätt gör du dessa hälften så stora.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar