torsdag 7 mars 2019

Halloumirårakor med avokadosalsa


[ca 6 st rårakor]

Rårakor:
200 g halloumi
500 g potatis
200 g morötter
smör att steka i

Avokadosalsa:
3 avokador
1 dl crème fraîche
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad basilika
salt
valfri mängd chiliflakes

Gör så här:
  1. Börja med avokadosalsan. Mixa avokadon med  mixerstav. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Ställ kallt medan du tillagar rårakorna.
  2. Riv halloumi fint på ett rivjärn och lägg i en bunke.
  3. Grovriv potatis och morot och lägg i bunken med halloumi.
  4. Blanda om.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör.
  6. Lägg i en sjättedel av rivet och platta till med en stekspade och forma till en "pannkaka".
  7. Stek på medelvärme i ca 6 minuter på varje sida. Tips: Vänd med hjälp av en tallrik.
  8. Låt ligga och hålla värmen i en form i ugnen på 120 grader medan du steker resten på samma vis. Om du vill vara effektiv är ett tips att använda två stekpannor samtidigt – då går det dubbelt så snabbt ;) 
  9. Servera rårakorna med avokadosalsan.
  10. Tips: Ska du servera rårakorna som förrätt gör du dessa hälften så stora.


Inga kommentarer: