1 sats pizzadeg (köpt eller egen)
200 g jordärtskockor
250 g mascarponeost
150 g riven västerbottensost
100 g gorgonzola
salt
finhackad basilika
olivolja
Gör så här:
- Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med hjälp av en mandolin (2 mm). Lägg dem i kallt vatten.
- Blanda rumstempererad mascarpone med riven västerbottensost i en bunke, smaksätt med lite salt och svartpeppar.
- Ta upp jordärtskockan ur vattnet och torka av på papper.
- Forma pizzadegen till bottnar. Bred på ostblandningen, fördela sedan jordärtskocka och gorgonzola ovanpå. Toppa pizzan med basilika och ringla därefter över olivolja (eller tryffelolja – mmmm!).
- Grädda i ugnen på en förvärmd pizzasten eller plåt i varmluftsugn på 300 grader (eller så hög värme som ugnen har) i ca 5 minuter eller tills pizzan fått en fin gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar