torsdag 31 januari 2019

Pizza bianco med jordärtskocka och västerbottensost


1 sats pizzadeg (köpt eller egen)
200 g jordärtskockor
250 g mascarponeost
150 g riven västerbottensost
100 g gorgonzola
salt
finhackad basilika
olivolja

Gör så här:
  1. Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med hjälp av en mandolin (2 mm). Lägg dem i kallt vatten.
  2. Blanda rumstempererad mascarpone med riven västerbottensost i en bunke, smaksätt med lite salt och svartpeppar. 
  3. Ta upp jordärtskockan ur vattnet och torka av på papper.
  4. Forma pizzadegen till bottnar. Bred på ostblandningen, fördela sedan jordärtskocka och gorgonzola ovanpå. Toppa pizzan med basilika och ringla därefter över olivolja (eller tryffelolja – mmmm!). 
  5. Grädda i ugnen på en förvärmd pizzasten eller plåt i varmluftsugn på 300 grader (eller så hög värme som ugnen har) i ca 5 minuter eller tills pizzan fått en fin gyllene färg.

Inga kommentarer: