900 g kycklingfilé
250 g äggnudlar
2 rödlökar
4 msk jordnötsolja
1–2 röd chili
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
8 champinjoner
½ msk fisksås
1 tsk sesamolja
2 lime
100 g cashewnötter
Dressing:
1–1½ dl japansk soja
½ dl hoisinsås
1 tsk malen ingefära (kryddburk)
4 klyftor vitlök, pressade
2 tsk flytande honung
Gör så här:
- Rör samman dressingen. Ställ åt sidan.
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
- Koka nudlarna precis mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Strimla kycklingen och grovhacka rödlöken.
- Värm oljan i en wokpanna och lägg i löken och kycklingen.
- Finhacka vitlök och chili, blanda ner i kycklingen. Stek kycklingen klar.
- Strimla paprikan, skär svampen i kvartar och lägg ner dem i woken och låt dem bli varma.
- Häll i fisksås och sesamolja.
- Blanda i nudlarna.
- Skär limen på hälften och grilla i stekpanna.
- Pressa lime över woken och toppa med cashewnötterna.
- Servera med dressingen i en skål vid sidan om, så att var och en kan skeda över önskad mängd på woken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar