400 g valfri pasta
2 askar (totalt 500 g) körsbärstomater (gärna blandade färger)
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
saften av en halv apelsin
2 msk god olivolja
1 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1–2 pkt mozzarella till servering
Gör så här:
- Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
- Halvera tomaterna och lägg dem i en skål.
- Skiva vitlöken supertunt, blanda med tomater, honung, apelsinsaft, olivolja, salt och peppar.
- Plocka bladen från basilikan och riv sönder dem lite med händerna och lägg i skålen tillsammans med tomaterna. Salta och peppra.
- Mosa tomaterna genom att krama dem lite för hand och blanda dem sedan med den heta pastan.
- Häll upp pastan på ett uppläggningsfat.
- Riv mozzarellan i bitar med händerna och garnera med. Ringla över lite extra olivolja, dra något extra varv med pepparkvarnen och servera.
- Tips! Pastan är mycket god att äta kall nästa dag – som en pastasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar