lördag 8 december 2018

Smördegspizzapaj med svamp och chèvre


färdig smördeg på rulle
250 g champinjoner
1–2 vitlöksklyftor
½ gul lök
1 msk smör
50 g färskriven parmesan
100 g chèvre, smulad
65 g färsk spenat
grillkrydda eller annan favoritkrydda efter smak
salt och peppar
flytande honung

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Rensa och skiva svampen. 
  3. Stek svampen tillsammans med lök, så att vätskan försvinner, tillsätt smör, vitlök och krydda efter smak.
  4. Ställ svampen åt sidan. 
  5. Rulla ut smördegen. Nagga degen med en gaffel så att den delen inte höjer sig när den gräddas. 
  6. Täck botten med riven, färsk parmesan. 
  7. Blanda svampen med två tredjedelar av chèvren (spara resten till dekoration) och färska spenatblad. 
  8. Strö svampblandningen över botten och lämna en bit fri ut till kanten. 
  9. Vik in kanterna en liten bit över fyllningen och pensla dem med uppvispat ägg.  
  10. Strö över resten av chèvren. Ringla över lite flytande honung
  11. Grädda i ugn i cirka 15 minuter tills smördegen fått färg och blivit frasig. 
  12. God både kall och varm.

Inga kommentarer: