1 kg potatis, små med skal, gärna delikatesspotatis
Marinad:
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk honung
1 st fint riven vitlöksklyfta
½ msk flingsalt
nymalen svartpeppar
Topping:
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad rödlök
flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på ca 200 grader.
- Blanda balsamvinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en marinad.
- Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
- Rosta potatisen ca 45–60 minuter tills den är mjuk i mitten. Rör om 2–3 gånger under tiden.
- Lägg upp potatisen på ett stort fat och strö lite flingsalt, gräslök och rödlök över innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar