söndag 30 december 2018

Rostad småpotatis med gräslök och honung


1 kg potatis, små med skal, gärna delikatesspotatis

Marinad:
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk honung
1 st fint riven vitlöksklyfta
½ msk flingsalt
nymalen svartpeppar

Topping:
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad rödlök
flingsalt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på ca 200 grader. 
  2. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en marinad. 
  3. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen. 
  4. Rosta potatisen ca 45–60 minuter tills den är mjuk i mitten. Rör om  2–3 gånger under tiden. 
  5. Lägg upp potatisen på ett stort fat och strö lite flingsalt, gräslök och rödlök över innan servering.

Inga kommentarer: