225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4½ dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
1¼ dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g smör
¾ dl starkt kaffe
½ dl kakao
1½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering:
1 dl kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form med hög kant, 25x30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
- Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar