tisdag 30 oktober 2018

Krämig räkpasta med lite sting


300 g tagliatelle
1 st gul lök
1 röd paprika
4 dl crème fraîche
1 dl grädde
2 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond
½ dl finhackad dill
salt och svartpeppar
ca 300 g skalade räkor

Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Finhacka löken och fräs den med lite olja i en kastrull i någon minut.
  3. Strimla paprikan och tillsätt den till löken och stek en liten stund till.
  4. Tillsätt crème fraîche, grädde, sambal oelek och hummerfond.
  5. Låt såsen puttra på svag värme i 5–10 minuter. 
  6. Rör ned dillen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ned räkorna i såsen och låt dem bli varma (utan att koka), det räcker med 2–3 minuter.
  9. Servera räksåsen med den färdigkokta pastan.

Inga kommentarer: