300 g tagliatelle
1 st gul lök
1 röd paprika
4 dl crème fraîche
1 dl grädde
2 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond
½ dl finhackad dill
salt och svartpeppar
ca 300 g skalade räkor
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
- Finhacka löken och fräs den med lite olja i en kastrull i någon minut.
- Strimla paprikan och tillsätt den till löken och stek en liten stund till.
- Tillsätt crème fraîche, grädde, sambal oelek och hummerfond.
- Låt såsen puttra på svag värme i 5–10 minuter.
- Rör ned dillen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rör ned räkorna i såsen och låt dem bli varma (utan att koka), det räcker med 2–3 minuter.
- Servera räksåsen med den färdigkokta pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar