300 g tagliatelle
1 st gul lök
1 röd paprika
4 dl crème fraîche
1 dl grädde
2 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond
½ dl finhackad dill
salt och svartpeppar
ca 300 g skalade räkor
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
 - Finhacka löken och fräs den med lite olja i en kastrull i någon minut.
 - Strimla paprikan och tillsätt den till löken och stek en liten stund till.
 - Tillsätt crème fraîche, grädde, sambal oelek och hummerfond.
 - Låt såsen puttra på svag värme i 5–10 minuter.
 - Rör ned dillen.
 - Smaka av med salt och peppar.
 - Rör ned räkorna i såsen och låt dem bli varma (utan att koka), det räcker med 2–3 minuter.
 - Servera räksåsen med den färdigkokta pastan.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar