söndag 28 oktober 2018

Katarinas gifflar


8 dl ljummet vatten
1 paket jäst
drygt 1 dl socker
drygt 1 dl naturell olja
1 ½ kg vetemjöl

1 uppvispat ägg att pensla med

Gör så här:
  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en mjuk deg och låt den därefter jäsa i 30 minuter. 
  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit till en rundel (se bild nedan). 
  3. Skär ut trekanter. Du får ut 8 trekanter ur varje rundel (se bild nedan). 
  4. Rulla ihop dem från basen till spetsen och forma dem till halvmåneform. Kläm ihop ändarna. 
  5. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och pensla dem med uppvispat ägg. 
  6. Grädda dem i ugnen på 200°, tills de fått en fin gyllenbrun färg, ca 20 min.


Inga kommentarer: