söndag 20 maj 2018

Varm fetaost med färsk tomatdressing


För 8 personer

3 förpackningar fetaost (à 150 g)
4 stora kvisttomater
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
½ dl olivolja + ½ dl
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Kärna ur och fintärna tomaterna. 
  3. Skala och finhacka rödlök och vitlök. 
  4. Repa och finhacka örterna.
  5. Blanda tomater, lök, vitlök och örter med sambal och 1/2 dl olja. Krydda med salt och peppar.
  6. Häll ½ dl olja i en ugnssäker form. 
  7. Lägg fetaosten i formen och fördela hälften av tomatdressingen ovanpå. ­
  8. Tillaga mitt i ugnen cirka 15 min.
  9. Skeda över resten av dressingen.
  10. Servera som tillbehör till grillat.

Inga kommentarer: