1 kg kycklingfilé
smör att steka i
1 gul lök
1 gul paprika
2 röda paprikor
1 stor burk hela champinjoner
5 dl crème fraîche
3 rågade msk mango chutney
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk kycklingfond
2–3 tsk sambal oelek
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
Tillbehör:
ris
2 bananer
1 dl salta jordnötter
1 dl russin, gärna gula sultanrussin
Gör så här:
- Skala och hacka den gula löken.
 - Låt svettas lite i en stekpanna med smör på medelhög värme.
 - Strimla paprikorna och vänd ner. Låt dem bli lite mjuka med löken 3–4 min.
 - Pressa i vitlöken, rör om och lägg över allt i en stekgryta.
 - Strimla kycklingfilén.
 - Lägg i en klick smör i stekpannan och stek kycklingen tills den är klar. Lägg sedan ner i den grytan.
 - Tillsätt champinjoner, crème fraîche, mango chutney, fond, curry och paprikapulver.
 - Krydda med sambal oelek. Tillsätt lite åt gången tills den får hettan du önskar.
 - Låt småputtra cirka 10 minuter medan riset kokar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar om det behövs.
 - Servera rätten till ris, russin, skivad banan och salta jordnötter.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar