torsdag 27 december 2018

Inbakad pizza med salami, mozzarella och parmesan


400 g färdig pizzadeg

Tomatsås:
olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
4–6 champinjoner, skivade
1 burk krossade tomater
1 msk flytande honung
2 msk basilika, torkad i kryddburk
salt
svartpeppar

Fyllning:
tomatsås
80 g salami milano
150 g mozzarella mini (1 påse)
100 g parmesan, riven

Vid gräddning: 
1 ägg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta ut pizzadegen från kylen och ta ut den från sin förpackning. Rulla ut degen men ta inte bort smörpappret och lägg på en bakplåt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna tillsammans med vitlök. Lägg i champinjonerna och låt stekas med i oljan tills dem blir mjuka.
  4. Häll i krossade tomater och låt puttra i ca 5 minuter. Ha i honung, basilika och smaka av med salt och peppar. 
  5. Låt såsen puttra tills mestadels av vätskan är borta och du får en ganska fast tomatsås, ca 5 minuter.
  6. Kavla ut pizzadegen så att den täcker hela bakplåtspappret.
  7. Häll tomatsåsen i mitten på pizzadegen (som på bilden nedan). 
  8. Lägg på salami, mozzarella och parmesanost. 
  9. Klipp degen på sidorna i remsor. Fläta sedan remsorna tvärs över fyllningen så hela fyllningen blir täckt av pizzadegen.
  10. Vispa upp ägget och pensla pizzalängden.
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Lägg fyllningen i mitten av pizzadegen.

Klipp remsor och fläta.

Pensla pizzan med uppvispat ägg.

Inga kommentarer: