400 g färdig pizzadeg
Tomatsås:
olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
4–6 champinjoner, skivade
1 burk krossade tomater
1 msk flytande honung
2 msk basilika, torkad i kryddburk
salt
svartpeppar
Fyllning:
tomatsås
80 g salami milano
150 g mozzarella mini (1 påse)
100 g parmesan, riven
Vid gräddning:
1 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta ut pizzadegen från kylen och ta ut den från sin förpackning. Rulla ut degen men ta inte bort smörpappret och lägg på en bakplåt.
- Hetta upp olja i en stekpanna tillsammans med vitlök. Lägg i champinjonerna och låt stekas med i oljan tills dem blir mjuka.
- Häll i krossade tomater och låt puttra i ca 5 minuter. Ha i honung, basilika och smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen puttra tills mestadels av vätskan är borta och du får en ganska fast tomatsås, ca 5 minuter.
- Kavla ut pizzadegen så att den täcker hela bakplåtspappret.
- Häll tomatsåsen i mitten på pizzadegen (som på bilden nedan).
- Lägg på salami, mozzarella och parmesanost.
- Klipp degen på sidorna i remsor. Fläta sedan remsorna tvärs över fyllningen så hela fyllningen blir täckt av pizzadegen.
- Vispa upp ägget och pensla pizzalängden.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Lägg fyllningen i mitten av pizzadegen. |
Klipp remsor och fläta. |
Pensla pizzan med uppvispat ägg. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar