Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
30 g smör
1 ägg
Pajfyllning:
10 körsbärstomater i halvor
6 vitlöksklyftor, skalade
ca 30 g färsk babyspenat
2 schalottenlökar, finhackade
4 kronärtskockshjärtan, halverade (konserv)
20 kärnfria svarta oliver
150 g feta, smulad
Äggstanning:
4 ägg
2 dl grädde
3 dl riven, lagrad ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg dem och vitlöksklyftorna på en oljad plåt. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Skala vitlöksklyftorna och grovhacka.
- Pajdegen: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivar och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
- Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel.
- Grädda pajskalet i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
- Äggstanning: Vispa ihop ägg och grädde och blanda i den rivna osten. Salta och peppra.
- Fyll pajskalet med grönsakerna, fetaosten och äggstanningen.
- Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 40 minuter.
- Låt pajen vila ca 10 min innan servering.
- Servera med grönsallad och kall vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar