torsdag 14 december 2017

Ost- och skinksås


2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
300 gram skinka, rökt
smör eller olja att steka i
5 dl grädde av valfri fetthalt
1 dl sweet chilisås
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
chili explosion (kryddblandning)
grillkrydda
salt & peppar
2 rejäla nävar riven ost, valfri sort

Gör så här:
  1. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Låt fräsa i smör i stekpanna en stund.
  2. Strimla skinkan och tillsätt i stekpannan med löken. Låt fräsa några minuter.
  3. Häll på grädden och resten av ingredienserna, men vänta med osten.
  4. Låt koka ihop 5–10 minuter.
  5. Tillsätt osten och rör runt medan den smälter.
  6. Koka några minuter. 
  7. Servera med spaghetti och grönsallad. 

Inga kommentarer: