1 kg kycklingfilé, strimlad
smör att steka i
3 msk ketjap manis
grillkrydda eller annan favoritkrydda
salt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
chili explosion
3 msk kycklingfond
3 dl grädde av valfri fetthalt
2 dl crème fraîche
3 msk sweet chilisås
1 dl fint riven parmesan
Till servering:
ca 10 körsbärstomater
finhackad basilika
finriven parmesan
kokt pasta
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°.
- Stek kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda.
- Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs tomaterna, vitlöken och chili explosion i cirka 2 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
- Häll såsen över kycklingen i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Finhacka basilikan.
- Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen över kycklingen och toppa med basilika och lite riven parmesanost.
- Servera gratängen direkt med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar