onsdag 10 januari 2018

Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater och parmesan


1 kg kycklingfilé, strimlad
smör att steka i
3 msk ketjap manis
grillkrydda eller annan favoritkrydda
salt och nymald svartpeppar

10 soltorkade tomater i 
olja
2 vitlöksklyftor
chili explosion
3 msk kycklingfond
3 dl grädde av valfri fetthalt
2 dl crème fraîche
3 msk sweet chilisås
1 dl fint riven parmesan

Till servering:
ca 10 körsbärstomater
finhackad basilika
finriven parmesan
kokt pasta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Stek kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda. 
  3. Lägg över i en ugnsform.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. 
  5. Fräs 
tomaterna, vitlöken och chili explosion i cirka 2 minuter.
  6. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  7. Häll såsen över kycklingen i formen. 
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.
  9. Dela körsbärstomaterna i halvor. Finhacka basilikan.
  10. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen över kycklingen och toppa med basilika och lite riven parmesanost. 
  11. Servera gratängen direkt med pasta.

Inga kommentarer: