1 kg kycklingfilé
salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl teriyakisås
100–150 g salami
250 g tomater
1 kruka basilika
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
minst 2 dl riven ost
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna, salta och peppra dem och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll i teriyakisåsen. Låt puttra en stund.
- Lägg kycklingen i botten av en form, och skär salamin i bitar och lägg ovanpå kycklingen.
- Tärna tomaterna och klipp loss basilikabladen och strimla dem. Strö detta ovanpå salamin.
- Strö sedan på den rivna osten.
- Vispa ihop créme fraiche med grädde och kycklingfond, och slå detta över gratängen, ovanpå osten.
- Gratinera i mitten av ugnen på 225C i 15-20 min tills osten har fått fin färg.
- Servera med till exempel pasta och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar