Biffar:
500 g nötfärs
1/2 riven lök
1 ägg
1/2 dl grädde
140 g ädelost, grovt riven
2 msk kalvfond
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap
Svampsås:
200 g champinjoner
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
salt och nymalen svartpeppar
1 tsk worcestershiresauce
1 msk soja
1,5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 tsk svart vinbärsgelé
1 tsk dijonsenap
smör att steka i
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till biffarna och forma till ca sex stycken biffar.
- Stek i smör tills de fått fin färg och är helt genomstekta.
- Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör på medelstark värme.
- Tillsätt övriga ingredienser till såsen.
- Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15–20 minuter
- Servera biffarna med såsen, en god sallad och valfritt tillbehör, till exempel klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar