Biffar:
500 g nötfärs
½ gul lök, finriven
1 ägg
½ dl grädde, valfri fetthalt
140 g ädelost, grovriven
2 msk kalvfond
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap
Svampsås:
200 g färska champinjoner
3 dl grädde, valfri fetthalt
2 dl crème fraîche, valfri fetthalt
salt och nymalen svartpeppar
1 tsk worcestershiresås
1 msk soja
1½ dl vatten
2 msk kalvfond
2 tsk svart vinbärsgelé
1 tsk dijonsenap
smör att steka i
persilja, finhackad
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till biffarna och forma till ca sex stycken biffar.
- Stek i smör tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Ställ åt sidan.
- Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör på medelstark värme.
- Tillsätt övriga ingredienser till såsen.
- Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15–20 minuter.
- Strö över lite finhackad persilja.
- Servera biffarna med såsen, en god sallad och valfritt tillbehör, till exempel klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar