söndag 15 oktober 2017

Pasta all'amatriciana


3 paket bacon, fintärnat
olivolja till stekning
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2–1 tsk chiliflakes
2 burkar krossade tomater à ca 400 g
1 tsk socker
1 msk basilikablad + extra till servering

4–6 portioner spaghetti eller tagliatelle, färsk eller torkad

1 dl färskriven parmesan

Gör så här:
  1. Fräs baconet i 1 msk olivolja i en stor stekpanna tills det börjar bli knaprigt. 
  2. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Tillsätt lite mer olja och fräs löken tills den har mjuknat utan att ta färg. 
  4. Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater, socker och basilika och sjud i ca 20 minuter.
  5. Kör med mixerstav om du vill ha en slät sås. Tillsätt sedan baconet.
  6. Koka pastan al dente i en rymlig kastrull. Häll av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  7. Blanda pasta och sås och tillsätt lite av det sparade vattnet om det behövs. 
  8. Toppa med parmesanost och basilikablad och servera direkt.

Inga kommentarer: