3 paket bacon, fintärnat
olivolja till stekning
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2–1 tsk chiliflakes
2 burkar krossade tomater à ca 400 g
1 tsk socker
1 msk basilikablad + extra till servering
4–6 portioner spaghetti eller tagliatelle, färsk eller torkad
1 dl färskriven parmesan
Gör så här:
- Fräs baconet i 1 msk olivolja i en stor stekpanna tills det börjar bli knaprigt.
- Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Tillsätt lite mer olja och fräs löken tills den har mjuknat utan att ta färg.
- Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater, socker och basilika och sjud i ca 20 minuter.
- Kör med mixerstav om du vill ha en slät sås. Tillsätt sedan baconet.
- Koka pastan al dente i en rymlig kastrull. Häll av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
- Blanda pasta och sås och tillsätt lite av det sparade vattnet om det behövs.
- Toppa med parmesanost och basilikablad och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar