fredag 9 maj 2025

Getostsallad med sötstarka nötter



cirka 8 dl jordgubbar

2 avokador

15 cm gurka

100 g sallad, till exempel isbergssallad eller babyspenat

200 g getost

3 msk olivolja

2 msk crèma di balsamico

flingsalt

nymald peppar


Kanderade nötter:

1 urkärnad, hackad chilifrukt

100 g valnötter

2 msk flytande honung

2 msk råsocker

1 krm kanel

½ krm cayennpeppar


Gör så här:
  1. Nötterna: Sätt ugnen på 225 grader.­ Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Ta ut och rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt sedan i mindre­ bitar.
  3. Salladen: Ansa och dela ­jordgubbarna. Skala och skiva ­avokadorna. Skär upp gurkan i småbitar.
  4. Lägg upp sallad, avokado, gurka och ­jordgubbar på ett stort fat och smula över getosten. 
  5. Ringla över olivolja­ och balsamico. Krydda med salt och peppar. Strö över nötterna.
  6. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till exempelvis grillat kött.

Inga kommentarer: