cirka 8 dl jordgubbar
2 avokador
15 cm gurka
100 g sallad, till exempel isbergssallad eller babyspenat
200 g getost
3 msk olivolja
2 msk crèma di balsamico
flingsalt
nymald peppar
Kanderade nötter:
1 urkärnad, hackad chilifrukt
100 g valnötter
2 msk flytande honung
2 msk råsocker
1 krm kanel
1/2 krm cayennpeppar
Gör så här:
- Nötterna: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Ta ut och rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt sedan i mindre bitar.
- Salladen: Ansa och dela jordgubbarna. Skala och skiva avokadorna. Skär upp gurkan i småbitar.
- Lägg upp sallad, avokado, gurka och jordgubbar på ett stort fat och smula över getosten.
- Ringla över olivolja och balsamico. Krydda med salt och peppar. Strö över nötterna.
- Servera som ensamrätt eller som tillbehör till exempelvis grillat kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar