Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
1 msk iskallt vatten
Fyllning:
2 paprikor
1–2 rödlökar
200 g champinjoner
olivolja
salt och peppar
150 g brieost eller ädelost
1 dl svarta oliver
4 ägg
3 dl grädde av valfri fetthalt
Gör så här:
- Pajdeg: Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt den vila 1 timme i kylskåp.
- Sätt ugnen på 200°.
- Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
- Fyllning: Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
- Rosta grönsakerna i mitten av ugnen, 200°, cirka 25 minuter. Ta ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag. Låt all vätska rinna av. Låt svalna.
- Fördela grönsakerna i pajskalet. Dela osten i mindre bitar och lägg på tillsammans med oliverna. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Häll äggstanningen över grönsakerna.
- Grädda i mitten av ugnen 40–45 minuter.
- Servera som ensamrätt, på en buffé eller tillsammans med kallskuret, en god ost och kall vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar