Pajdeg:
75 g smör
1 dl crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
Fyllning:
1 gul lök, hackad
2 röda lökar, hackade
150 g grönmögelost, smulad
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde, valfri fetthalt
smör till stekning
Gör så här:
- 1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare.
- Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter.
- Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.
- Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200º.
- Förbered fyllningen under tiden: Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan.
- Vispa ihop ost, ägg och mjölk/grädde.
- Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen.
- Grädda i 200º, nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar