måndag 19 december 2016

Lökpaj med ädelost


Pajdeg:
75 g smör
1 dl crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt

Fyllning:
1 gul lök, hackad
2 röda lökar, hackade
150 g grönmögelost, smulad
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde, valfri fetthalt
smör till stekning

Gör så här:
  1. 1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. 
  2. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. 
  3. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.
  4. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200º.
  5. Förbered fyllningen under tiden: Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan. 
  6. Vispa ihop ost, ägg och mjölk/grädde. 
  7. Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen.
  8. Grädda i 200º, nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.

Inga kommentarer: