söndag 26 februari 2017

Kycklinggryta med champinjoner och oliver


1 kg kycklingfilé, strimlad
1 stor gul lök, hackad
smör att steka i
2,5 dl grovhackade champinjoner
6 dl grädde
5 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
2–3 tsk torkad rosmarin
6 hackade soltorkade tomater
skal och saft av 1 citron
2 dl svarta kalamataoliver
1 knippe persilja
2 dl riven parmesan

Gör så här
  1. Stek den strimlade kycklingfilén i smör tills de är helt genomstekta. Salta och peppra. 
  2. Lägg över i tjockbottnad gryta.
  3. Fräs finhackad lök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.
  4. Lägg över lök- och svampfräset i grytan. 
  5. Finhacka vitlöksklyftorna och lägg i. 
  6. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. 
  7. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. 
  8. Låt småputtra i ca 10 minuter. 
  9. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan.
  10. Servera med grönsaker och pasta, ris eller potatis.

Inga kommentarer: