1 kg kycklingfilé, strimlad
1 stor gul lök, hackad
smör att steka i
2,5 dl grovhackade champinjoner
6 dl grädde
5 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
2–3 tsk torkad rosmarin
6 hackade soltorkade tomater
skal och saft av 1 citron
2 dl svarta kalamataoliver
1 knippe persilja
2 dl riven parmesan
Gör så här
- Stek den strimlade kycklingfilén i smör tills de är helt genomstekta. Salta och peppra.
- Lägg över i tjockbottnad gryta.
- Fräs finhackad lök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.
- Lägg över lök- och svampfräset i grytan.
- Finhacka vitlöksklyftorna och lägg i.
- Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften.
- Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong.
- Låt småputtra i ca 10 minuter.
- Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan.
- Servera med grönsaker och pasta, ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar