tisdag 7 februari 2017

Kycklinggratäng med bacon och västerbottenost


1 kg kycklingfilé
smör eller olja att steka i
grillkrydda
ketjap manis

2 paket bacon
2 gula lökar
1 stor röd paprika

3 dl ccrème fraîche
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbottenost
1/2 dl sweet chilisås

Gör så här:
  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kycklingfiléerna och stek klara i smör eller olja. Krydda med grillkrydda och ketjap manis.
  3. Lägg i botten på en smord ugnsfast form.
  4. Strimla och knaperstek baconet och lägg över kycklingen. 
  5. Skär lök och paprika i mindre bitar och lägg ovanpå kycklingen och baconet.
  6. Rör ihop crème fraîche, grädde, ost och sweet chilisås. 
  7. Fördela ut röran överst i ugnsformen och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen är gratinerad.
  8. Serveras med kokt ris, pasta eller klyftpotatis.

Inga kommentarer: