1 kg kycklingfilé
smör eller olja att steka i
grillkrydda
ketjap manis
2 paket bacon
2 gula lökar
1 stor röd paprika
3 dl ccrème fraîche
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbottenost
1/2 dl sweet chilisås
Gör så här:
- Ställ ugnen på 225 grader.
- Strimla kycklingfiléerna och stek klara i smör eller olja. Krydda med grillkrydda och ketjap manis.
- Lägg i botten på en smord ugnsfast form.
- Strimla och knaperstek baconet och lägg över kycklingen.
- Skär lök och paprika i mindre bitar och lägg ovanpå kycklingen och baconet.
- Rör ihop crème fraîche, grädde, ost och sweet chilisås.
- Fördela ut röran överst i ugnsformen och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen är gratinerad.
- Serveras med kokt ris, pasta eller klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar