1 gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackad
1 tsk spiskummin
½ tsk ingefära
1 tsk kanel
300 g grillad paprika från burk, skuren i mindre bitar
1 burk krossade tomater
1 tsk honung
6–8 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en stor gryta ca 5 minuter på medelvärme.
- Tillsätt kryddorna och fräs 30 sekunder under omrörning.
- Blanda ner övriga ingredienser, rör runt och låt få ett uppkok.
- Låt soppan småputtra 15 minuter och mixa den sedan slät, späd eventuellt med mer vatten om du tycker den är för tjock.
- Smaka av och servera med rostade kikärtor.
Rostade kikärtor
1 burk kikärtor
1 msk olivolja
½ tsk paprikapulver
½ tsk chilipeppar
1 tsk oregano
1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en ugnsplåt.
- Skölj ärtorna och torka torra, blanda samman med resten av ingredienserna i en skål.
- Ta ut den varma plåten, lägg på ett bakplåtspapper och häll ut de kryddade ärtorna.
- Ställ plåten mitt i ugnen ca 20 minuter, skaka plåten någon gång under tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar