1 kg kycklingfilé
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2½ dl vispgrädde
1½ dl crème fraîche
½ dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 dl riven västerbottenost
Toppa med knaperstekt bacon
Gör så här:
- Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
- Strimla kycklingen.
- Finhacka löken och klyfta champinjonerna.
- Hetta upp en panna med smör och fräs lök och svamp gyllene.
- Tillsätt kycklingen och stek klar. Krydda med lite salt och peppar.
- Tillsätt grädde, crème fraîche, vatten, fond och senap och låt koka upp.
- Låt sjuda några minuter.
- Riv över osten och vänd om tills den smält.
- Strössla över bacon.
- Serveras med ris, potatis eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar