söndag 28 april 2024

Baconlindad kyckling med senapsdressing


 

3 kycklingfiléer

1 msk örtkrydda, till exempel persillade

riven mozzarella

salt & peppar

1 paket bacon

grillolja


Senapsdressing:

1 dl majonnäs

2–3 msk yellow mustard

2–3 msk honung

1 msk vit balsamvinäger


Till servering:

riven parmesanost


Gör så här:

  1. Börja med senapsdressingen: Mixa alla ingredienserna, gärna med stavmixer, till en slät dressing. Låt stå kallt innan servering.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden så att du får sex tunna filéer. Fyll kycklingen med örtkrydda och ost. Rulla ihop, salta & peppra och linda baconskivor runt. Pensla med grillolja.
  3. Stek eller grilla på medelvärme tills rullarna fått fin färg, men kycklingen är klar.
  4. Ta upp och linda in i bakplåtspapper ca 10 minuter. Skär sedan i skivor.
  5. Gör sallad med valfria grönsaker och lägga kycklingen ovanpå. Strö över riven parmesan och ringla över senapsdressingen.

Inga kommentarer: