1 kg nötfärs
0,5 dl BBQ-sås
salt och peppar
12 skivor bacon (ca 2 paket)
250 g champinjoner
smör att steka i
5–10 soltorkade tomater (i olja)
2 nävar riven ost
salt och peppar
0,5 tsk socker
Gör så här:
- Blanda färsen med BBQ-sås, salt och peppar.
- Forma 6 stora bollar. Gör sedan en urgröpning i varje hamburgare genom att trycka botten av ett dricksglas i dem och forma färsen lite runt om (de ska inte tryckas igenom helt utan det ska bli en botten med färs), lyft sedan bort glaset och voilà – där har man ett hål att fylla med godsaker.
- Vira 2 baconskivor runt kanterna på varje hamburgare så de håller ihop.
- Gör fyllningen. Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta och peppra och strö över lite socker. Stek tills de fått fin färg.
- Hacka tomaterna och blanda med svampen.
- Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten.
- Fyll burgarna med svampfyllningen.
- Grilla dem på grillen. OBS bara på undersidan och på indirekt värme. De tillagas rakt igenom ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar