lördag 22 augusti 2015

Champinjonfyllda hamburgare


1 kg nötfärs
0,5 dl BBQ-sås
salt och peppar
12 skivor bacon (ca 2 paket)
250 g champinjoner
smör att steka i
5–10 soltorkade tomater (i olja)
2 nävar riven ost
salt och peppar
0,5 tsk socker

Gör så här:
  1. Blanda färsen med BBQ-sås, salt och peppar. 
  2. Forma 6 stora bollar. Gör sedan en urgröpning i varje hamburgare genom att trycka botten av ett dricksglas i dem och forma färsen lite runt om (de ska inte tryckas igenom helt utan det ska bli en botten med färs), lyft sedan bort glaset och voilà – där har man ett hål att fylla med godsaker. 
  3. Vira 2 baconskivor runt kanterna på varje hamburgare så de håller ihop.
  4. Gör fyllningen. Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta och peppra och strö över lite socker. Stek tills de fått fin färg. 
  5. Hacka tomaterna och blanda med svampen. 
  6. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. 
  7. Fyll burgarna med svampfyllningen.
  8. Grilla dem på grillen. OBS bara på undersidan och på indirekt värme. De tillagas rakt igenom ändå. 

Inga kommentarer: