fredag 15 maj 2015

Mango- och tomatsalsa


1 mango eller motsvarande mängd fryst mango
10 pärltomater eller körsbärstomater
1 spetspaprika, röd
ca 1 msk olivolja
1 rågad tesked sambal oelek
1 nypa salt
1 nypa socker
1 tsk honung

Gör så här:
  1. Skär paprika, tomater och mango i mindre kuber och lägg i en skål. 
  2. Häll olivolja, sambal, honung samt salt över frukterna och grönsakerna och rör runt så att allt blandas ordentligt. 
  3. Ställ åt sidan i rumstemperatur och låt det marineras och gotta sig. Rör runt lite då och då i salsan. 
  4. Efter ungefär 1 timme kan du hälla upp salsan i en fin skål eller i en burk och ställ in i kylen fram tills servering. 
  5. Ta fram salsan i rumstemperatur en stund innan servering så smakar den mer.
  6. Servera till grillat kött eller tacos.

Inga kommentarer: