lördag 23 maj 2015

Het räksås


2 små eller 1 stor gul lök
2 röda paprikor
2 tsk curry
1 paket italiensk pastasås
vatten
2 dl crème fraîche, valfri fetthalt
400 g skalade räkor
4 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek (mer eller mindre beroende på hur stark sås du vill ha)
lite honung
salt och peppar
olja att steka i

Gör så här:
  1. Finhacka löken och tärna paprikan. Häll i lite olja i en stekpanna och fräs med curry tills grönsakerna mjuknat.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna. I en annan panna hetta upp lite olja och låt vitlök, sambal oelek och räkor fräsa i högst 1 minut.
  3. Häll på tomatsås i den första pannan och späd med lite vatten. Hetta upp och rör sedan ner crème fraîche. 
  4. Rör ner räkfräset i pannan med tomatsås. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Låt allt bli varmt och servera genast med pasta eller ris.

Inga kommentarer: