1/2 pkt jäst (25 g)
4 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
3 tsk salt
2 msk honung
1,5 dl grahamsmjöl
8 dl manitoba cream-mjöl (alt. vetemjöl special)
vallmofrön
Gör så här:
- Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en bunke, tillsätt sedan mjölken.
 - Rör i salt, honung, grahamsmjöl och manitoba cream-mjöl (eller vetemjöl special). Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev.
 - Täck bunken med plastfolie, och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen.
 - Låt degbunken stå i kylen över natten, (ca 10–16 timmar).
 - När det är dags att baka ut degen: sätt ugnen på 225°.
 - Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord, och dela den i åtta delar (utan att knåda den).
 - Lägg upp de 8 delarna på två plåtar med bakplåtspapper, och pensla ytan på dem med lite vatten.
 - Strö över lite vallmofrön på frallorna och sätt in plåtarna i mitten av ugnen i 15–20 min.
 - Ät och njut!
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar