fredag 5 juni 2015

Kalljästa frukostfrallor


1/2 pkt jäst (25 g)
4 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
3 tsk salt
2 msk honung
1,5 dl grahamsmjöl
8 dl manitoba cream-mjöl (alt. vetemjöl special)

vallmofrön

Gör så här:
  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en bunke, tillsätt sedan mjölken. 
  2. Rör i salt, honung, grahamsmjöl och manitoba cream-mjöl (eller vetemjöl special). Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev. 
  3. Täck bunken med plastfolie, och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen. 
  4. Låt degbunken stå i kylen över natten, (ca 10–16 timmar).
  5. När det är dags att baka ut degen: sätt ugnen på 225°. 
  6. Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord, och dela den i åtta delar (utan att knåda den). 
  7. Lägg upp de 8 delarna på två plåtar med bakplåtspapper, och pensla ytan på dem med lite vatten. 
  8. Strö över lite vallmofrön på frallorna och sätt in plåtarna i mitten av ugnen i 15–20 min. 
  9. Ät och njut!

Inga kommentarer: