söndag 8 februari 2015

Champinjonkyckling


1 kg kycklingfilé
2 burkar hela champinjoner eller motsvarande mängd färska champinjoner
1 dl grädde
4 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
1 dl sweet chilisås
2 tsk grillkrydda
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1–2 vitlöksklyftor
salt och peppar
finhackad persilja

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna och halvera champinjonerna.
  2. Stek kycklingen klar och lägg över i en gryta. Tillsätt champinjonerna. 
  3. Häll på grädde, crème fraîche, sweet chilisås, tomatpuré, kycklingfond och soja. Pressa i vitlök och krydda med grillkrydda, salt och peppar. Låt puttra ca 10 minuter och klipp lite persilja över. 
  4. Servera med ris eller pasta.

Inga kommentarer: