(6–8 bröd)
25 g smör
2 ½ dl mjölk
½ tsk salt
1 tsk strösocker
5,5 dl vetemjöl special
1 ägg
sesamfrön
Gör så här
- Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
- Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min i maskin. Låt jäsa i minst en halvtimme.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i 6 till 8 delar och forma dem till runda bullar.
- Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Ta bort plåten ovanpå. Låt jäsa i 30-45 minuter.
- Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö.
- Sätt ugnen på 250 grader (ca 225 varmluft)
- Grädda hamburgerbröden i ca 10–15 minuter mitt i ugnen.
- Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar