1 kg nötfärs
1½ msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
2 msk lökpulver
Kebabsås:
1 dl filmjölk
1 dl gräddfil
1 dl crème fraîche
3 msk majonnäs
½ dl apelsinjuice (utspädd/drickfärdig)
½ msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek för mer hetta
cayennepeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Rör ihop alla ingredienser ordentligt så att alla kryddor blandas om. Baka ihop till en jämn rulle, utan håligheter, ca 1 dm tjock.
- Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt (för att vätskan ska rinna ut).
- Placera rullen på ett ugnsgaller. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen som fångar upp vätskan.
- Lägg in rullen i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar.
- Låt svalna och förvara sedan i kylen över natten.
- När du ska äta skär tunna remsor av köttfärsrullen – antingen med osthyvel, potatisskalare eller vass kniv. Stek dem i olja/ smör och servera genast.
- Såsen kan du med fördel rör ihop kvällen innan servering också.
- Servera med pommes och/eller pitabröd, sås, grönsaker och andra tillbehör du tycker om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar