1 kg kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
200 g färsk spenat
10 soltorkade tomater i olja
4 dl grädde av valfri fetthalt
3 msk sweet chilisås
1 msk ramslök (torkad i kryddburk)
2 msk kycklingfond
smör att steka i
salt och peppar
Gör så här:
- Strimla kycklingen. Skala och hacka vitlök och rödlök. Grovstrimla tomater och spenat.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Rör i vitlök, rödlök och spenat. Låt fräsa någon minut.
- Tillsätt tomaterna, kycklingfond och grädden. Krydda med sweet chilisås och ramslök.
- Låt det koka ihop några minuter.
- Smaka av med svartpeppar och salt.
- Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar