onsdag 14 januari 2015

Fröknäckebröd


1/2 dl  pumpakärnor
1/2 dl ljusa sesamfrön
1 dl chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 tsk salt
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja

Ev flingsalt och vallmofrön som garnering

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
  3. Koka upp vattnet och rör i oljan. 
  4. Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna, rör om och låt svälla ca 5 minuter.
  5. Fördela smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett bakplåtspapper över den ena plåten och kavla ut till en tunn platta. Flytta över bakplåtspappret till den andra plåten och gör likadant med den andra delen smet. Ta bort bakplåtspappret och strö ev över flingsalt och vallmofrön.
  6. Grädda i ca 30 minuter.
  7. Ta ut plåten och dela i mindre bitar. Tips: Använd en pizzaslicer och skär rutor med den
  8. Grädda i ca 5–10 minuter, sänk därefter värmen till 50 grader och torka fröknäckena tills de är torra (ca 10 minuter). 
  9. Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

Inga kommentarer: