torsdag 25 september 2014

Nougatsnittar


6 dl havregryn
2 dl socker
200 g smält smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
250 g nougat (kylskåpskall)

Gör så här:
  1. Blanda allt utom nougaten (nougaten ska ligga i kylen så länge det bara går). 
  2. Tryck ut havreblandningen i en liten långpanna, så att kakan blir ca 1 cm tjock. 
  3. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen, ca tio minuter Ta helst ut så snart blandningen börjar bubbla (den behöver alltså inte ha fått färg).
  4. Direkt du tagit ut plåten så tar du fram nougaten och  en osthyvel. Hyvla nougaten över den varma kakan och stryk sedan ut nougaten jämnt över kakan med till exempel slickepott.
  5. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylskåpet. När nougaten stelnat skär du upp i snittar.

Inga kommentarer: